Příspěvky v rubrice Názory - polemika - informace nemusí vyjadřovat stanovisko základní organizace, ale pouze názor autora článku.
Vyjádření předsedy klubu KSČM v Z MSK a Předsedy KV KSČM MSK k hlasování zastupitelstva Moravskoslezského kraje o osudu Orlovské nemocnice.
Neskutečné se stalo skutečností. Nebyl sice pátek třináctého, ale středa třináctého, přesto se tento den zapíše černě do naší historie. Krajská reprezentace složená ze tří stran ANO, ODS a KDU-ČSL prosadila přes odpor občanů, zaměstnanců, ale i odborné veřejnosti a místní samosprávy tzv. optimalizací Orlovské nemocnice, a to v té nejhorší variantě, která byla předložena.
Předně proto, že tuto variantu chápu jako neférové jednání vůči voličům. Tuto variantu, byť s jedním neuvolněným místostarostou jsme už tady dvakrát měli, a u občanů se nesetkala s kladnou odezvou, ba právě naopak.
V pondělí 5 listopadu, proběhlo první povolební ustavující zasedání zastupitelstva města Rychvald. Předepsaný slib v úvodu složilo všech patnáct zastupitelů. Kromě jediného bodu a to je počet místostarostů, proběhlo zasedání podle předem připraveného programu.
RYCHVALD (9. ledna 2018) – Rychvald žije pomocí rodině Řeřichových, které přišla po vánočních svátcích při požáru svého domu o střechu nad hlavou. Do pomoci se zapojili sousedé z celého města, Služby města Rychvald poskytly bezplatně kontejnery i mechanizaci, radní schválili mimořádnou finanční výpomoc a město vyhlásilo veřejnou sbírku.
Již podruhé na rychvaldském umělém hřišti u základní školy odehrál druhý ročník fotbalového turnaje v malé kopané na počest Vladislava Zajíce. Michálkovického rodáka, který v našem městě působil nejen jako hráč, ale i jako trenér, zejména mládeže. Člověka, který sportem žil celý svůj život. Na pořádání letošního ročníku se podílela nejen základní organizace KSČM, ale i TJ Baník Rychvald, za finančního přispění ministerstva školství – krajského úřadu. Kromě rychvaldských celků pozvání přijaly i celky z Bohumína, Dětmarovic a Dolní Lutyně. Turnaj se hrál systémem každý s každým a na sobotním programu bylo 15 utkání. Čestný výkop pak provedla manželka Vladislava Zajíce, Dagmar Zajícová. O úvodní duel se postaraly rychvaldské celky, Baník Rychvald a Slavoj Rychvald. Vítězem turnaje se stali starší žáci z FK Bospor Bohumín. Letos zkrátka proti sobě neměli soupeře a celý turnaj s přehledem zvítězili. O druhé a třetí místo bojoval domácí Slavoj Rychvald s týmem Dolní Lutyně. Slavoj nakonec skončil třetí a minulý vítěz, SK Dětmarovice se musel spokojit se čtvrtým místem. Slavnostního předávání medailí a cen se kromě starostky města Šárky Kapkové účastnila poslankyně Parlamentu ČR Milada Halíkova, která měla nad turnajem patronát a poslanec Parlamentu ČR Leo Luzar. Hlavní cenu, putovní pohár, převzal…
Již skoro měsíc funguje v Moravskoslezském kraji nový informační portál – Internetová televize, prezentující KSČM v Moravskoslezském kraji a dalších organizací a subjektů s KSČM spolupracujících.
Ve středu 14. června proběhlo v kulturním domě v Rychvaldě 15 zasedání Zastupitelstva města Rychvald. Na jednání bylo přítomno 14 zastupitelů, jeden zastupitel, Václav Pavlík byl omluven. Zasedání se neslo v poklidném duchu. Co bylo překvapivé, tak velmi nízká, tedy skoro žádná účast občanů, slovy čtyři občané. Je zřejmé, že v současné době v Rychvaldě již není co řešit a veškeré patróny byly vystříleny v kauze Myslivecká.
Téma levice. Její současný stav a její budoucnost. Jednotlivá témata přednesli předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip, europoslankyně Kateřina Konečná, bývalý ministr zahraničí Jan Kavan, Ekonom SAV Peter Staněk a v rámci návštěvy ČR i generální tajemník komunistické strany Portugalska JERÓNIMO CARVALHO DE SOUSA.