Stížnosti na výsledky voleb ve Stonavě soud zamítl

Hned dvě stížnosti na výsledky komunálních voleb ve Stonavě řešil Krajský soud v Ostravě. A obě už zamítnul.

dnes 12:10 SDÍLEJ:
target="_blank" title="Sdílej na Twitter" href="https://twitter.com/intent/tweet?url=https://karvinsky.denik.cz/zpravy_region/stiznosti-na-vysledky-voleb-ve-stonave-soud-zamitl-20181023.html&text=St%C3%AD%C5%BEnosti%20na%20v%C3%BDsledky%20voleb%20ve%20Stonav%C4%9B%20soud%20zam%C3%ADtl&via=denikcz" onclick="dataLayer.push({'event': 'GAevent', 'eventCategory': 'share-button', 'eventAction': 'twitter'})"/>

Ilustrační foto.Foto: Deník / Michal Hrabal

První z důvodu, že se člověk, který stížnost podal, nepodepsal, čímž podle mluvčího soudu Jiří Barče senátu neumožnil stížnost projednat.

Druhou stížnost podal ještě donedávna zastupitel obce za KDU-ČSL Tomáš Bařák, údajně pro neplatnost mandátu jednoho ze zastupitelů. On sám Deníku důvod pro stížnosti neprozradil.

Jak Deníku řekl mluvčí krajského soudu, stížnost byla zamítnuta a její písemné odůvodnění bude hotovo během několika dnů.
Stonava je tak vedle Rychvyladu druhou obcí v okrese, kde byly podány stížnosti na výsledky letošních komunálních voleb. I tu rychvaldskou soud zamítnul

Autor: Tomáš Januszek